Jyllinmaa_Tunnus_vaaka_RGB_kelt

Dreamforce 2018 – blogisarja: Kymmenen kultahippua Kaliforniasta

Osa 1/10: Ihmiset yhä yritysten ykkösasia – onneksi

Salesforcen Dreamforceen osallistui tänäkin vuonna lähes 200 000 konferenssivierasta ympäri maailmaa. Tilaisuudessa visioidaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan pilvipalveluissa ja mitä kaikkea se voi tarkoittaa etenkin Salesforce-alustaa liiketoiminnassaan hyödyntäville organisaatioille.

Itse keskityin tapahtumassa ennen kaikkea konferenssin inhimillisen antiin: Niihin arvoihin, ominaisuuksiin ja trendeihin, joiden kautta ihmisten voimavaroja hyödynnetään organisaatiolle parhaalla mahdollisella tavalla.

Dreamforcen ja Salesforcen kotikaupunki on San Francisco, jota lähiseutuineen pidetään maailman innovatiivisimpana alueena. Innovaatiot syntyvät ensin ihmisistä, ja siirtyvät vasta sitten teknologiaan.

Kaliforniassa kalat voivat olla isompia kuin Suomessa, mutta ihmiset on ihan samankokoisia.

Puhetta ja kuvia ymmärtävät tekoälysovellukset ja tuoreella datalla johtaminen kehittyvät nyt Salesforce-alustan tarjoomassa kovaa vauhtia: Monet arkiset prosessit nopeutuvat, tehostuvat sekä tulokset kohenevat. Tekoälyn ja automaatioiden nopeasta kehittymisestä huolimatta ihminen on yhä menestyksekkään liiketoiminnan pääosassa.

Kone ei tee yksinään mitään. Ihmisten avulla teknologiaa ja kehittymistä voidaan johtaa, suunnata oikeisiin asioihin sekä seurata säännöllisesti, ohjaten kohti haluttuja tuloksia.

Ihminen on yhä yrityksen kuningas ja avain onnistumiseen tulee inhimillisen pääoman voitollisesta valmentamisesta. Hurraa sille!

Pilvipalveluita kehittäessä kannattaa muistaa tärkein liiketoiminnan tulokseen vaikuttava asia: Ihminen.

Sarjan seuraavissa osissa keskityn vertailemaan myynnin & ostamisen eroja amerikkalaisten ja suomalaisten yritysten välillä. Pysykää kuulolla!

-Jouni