Jyllinmaa_Tunnus_vaaka_RGB_kelt

Yrittäjän tielle

Kolmannen polven yrittäjä

Elämän uudet käänteet syntyvät usein kriiseistä. Se, onko käänne positiivinen tai negatiivinen, on ehkä osittain omissa käsissä, mutta kukaan menestynyt ihminen ei ole yksin oman onnensa seppä.

Olen kolmannen polven yrittäjä. Pappani Jorma Jyllinmaa perusti oman kuljetusliikkeensä monen muun veteraanin tapaan palattuaan rintamalta 1945. Isäni Matti oli papan kuljetusliikkeessä töissä vielä silloin kun minä synnyin vuonna 1977. Oman yrityksensä isä perusti 1990-luvun laman jälkimainingeissa. Kummatkin yritykset toivat elantoa, mutta jättimenestyksiä niistä ei tullut.

Tätä taustaa vasten ajattelin elämäni ensimmäiset 39 vuotta, että minusta ei tule yrittäjää. Toisin kävi.

Jyllinmaa Enterprises aloitti vuonna 2017

Lokakuussa 2017 sain tietää, että siihen asti 4 vuoden ajan menestyksekkäästi tekemääni asiakasvastaavan työtä ei ollut enää loppuvuodesta tarjolla. Piti alkaa hakea uusia hommia.

Mitä tekisin seuraavaksi? Tiesin, että minulla on IT-alalle vielä paljon annettavaa. Olisin voinut hakea (ja todennäköisesti myös saanut) samanlaista tehtävää toisen työnantajan palveluksessa. Halusin tällä kertaa löytää paikan, jossa työssä menestyminen takaisi hommien jatkumisen. Jos ohjat on enemmän omissa käsissä, tämä voisi olla mahdollista.

Perustin Jyllinmaa Enterprises Oy:n marraskuussa 2017. Miksi yrittäjäksi? Yrittäjänä voin mukautua asiakkaiden tarpeisiin ja tilanteisiin joustavasti. Olen myynti- ja asiantuntijaosaamisen lisäksi aina tehnyt myös valmennus-, koulutus-, juonto- ja esiintymistöitä. Yrittäjänä voin tarjota kaikkia näitä palveluita samalta luukulta.

Yrityksen perustamisvaiheesta lähtien olen saanut suunnattoman paljon apua perheeltä, ystäviltä ja muilta yrittäjiltä. Suomalaiset yrittäjät auttavat toinen toisiaan, ja uskon, että sitä kautta Suomi pysyy kilpailukykyisenä myös tulevaisuudessa.